
Sebepsiz, Sürekli Hasta Olmak
Sağlıklı besleniyorsunuz, düzenli uyuyorsunuz, mümkün olduğunca bedeninizi aktif tutacak egzersizler yapıyorsunuz ama sürekli hasta oluyorsunuz. Doktora gidiyorsunuz bir şeyiniz olmadığını öğreniyorsunuz ama hala hastasınız. Belki hastalığı yanlış yerde arıyorsunuz. Kadın sitesi Sağlık ve tavsiyeler bölümünde “Sebepsiz hasta olmanın Nedeni nedir ? “ yazısına yer veriyoruz…
İyileşmek istememek !
Her hangi bir sebep yokken sürekli hasta olunması, hiç bitmeyen iyileşmeyen ama sebebi olmayan bir türlü iyileşilmeyen hastalık durumunun sebebi psikolojik olabilir ! Bu durum günümüzde yaygınlaşmasına, doktorlara gidilip onca ilaç günlerce istirahat edilmesine rağmen bitmeyen hastalık durumu. Belki kendinizde veya çevrenizde bir çok insanda gözlemleyebileceğiniz bu durumun aslında nedeni ne ?
İyileşmek istememek, aslında insanın varoluş kudretine aykırı olan bir olgudur.Fakat günümüzde endişe verici biçimde tahmin edilenden çok daha sık rastlanılan bir durum haline gelmiş durumda. İyileşmek istemeyen ve sürekli hasta pozisyonda olan insanların tabi ki kendilerine göre bu durumdan beslenmelerinin neden veya nedenleri var. İlgi odağı olmak için olumsuz bir durum olan hastalık durumuna tutunuyorlar böylece sürekli hasta olma durumları görmeye ihtiyaç duydukları ilgiyi üzerilerine toplamalarına yardımcı oluyor.
Bu sebepten dolayı, bu durum içerisinde olan insanların ortak düşüncesi; “eğer iyileşirsem istediğim ilgiyi göremeyeceğim” düşüncesidir.
Bu durum, çok güçlü bir tür tersten beslenme yöntemidir ve bu durum içerisinde olan kişiler genel olarak acılardan beslenme eğilimi gösterirler…
Tersten Beslenme ne demektir ?
Tersten beslenme durumunu bir örnekle kısaca şöyle açıklayabiliriz;
Tüm insanların başına geldiği gibi bu insanlarında başına olumsuz bir olay gelir. Diğer insanlar bu olayı aşmak için çaba sarf ederken tersten beslenen insanlar başlarına gelen olumsuz bir olay sonrasında yaşadıklarını her yerde onları dinleyen herkese ve neredeyse her gün bir döngü şeklinde anlatırlar. Çevrelerinde onlara üzülen kişilerin sayısı çoğaldıkça haklılıklarını onaylar ve bu durumdan beslenirler. Eğer “Terslikten beslenen” kişi kendi durumu hakkında yetkin kişilerin de ilgisini çektiği veya onayını aldığı zaman bu olumsuz durumdaki mağdur pozisyonu korumaya eğilim gösterirler.
Bu bir “kurban psikolojisi” dir. Sürekli olarak ilgi görme ihtiyacını tatmin ederek sürekli yaşadığı bu olumsuz olay veya içerisinde bulunduğu olumsuz durum sayesinde kendi frekansını (etki ve etkilenme alanınını) değiştirmesine sebep olur. Artık Bu durumu kendini tekrar eden bir çark gibi sürekli yaşayan kişinin bilinçaltı neredeyse artık gerek görsel gerek gerekse işitsel olarak programlanmıştır. Olumsuzluğu Anlattıkça veya olumsuz durumları yaşadıkça benzer durumları tekrar tekrar deneyimleme ihtimalleri yükselir. bu durumu gerçek dışı bir şekilde yaşamış gibi yapsa bile bunu tekrar ve tekrar anlattığında veya yaşadığını hissettiğinde artık o olayın frekansı içerisine girer.
Bilinçaltı bunu bir emir, bir komut olarak algılar ve artık olumsuz olayları yaşayacağı ortamları ve olayları kişinin gerçeği haline getirir.
Bilinçli olarak sürekli rahatsız olduğuna inanan ve inandırmaya çalışan, sürekli olarak fazla kilolarını veya mutsuzluğunu düşünen bir kişi de aynen “Tersten Beslenen” kişilerdeki gibi , bilinç altları ilgi gördükleri durum olan hasta olma durumuna karşı olan isteklerini bir komut olarak algılar ve bu düşüncelere uygun davranır ve kişi hasta olur…
Kilo almak da psikolojik mi ?
Mutlu olamam ben, Kilo veremem zaten versem de daha fazlasını geri alırım, asla iyileşemeyeceğim gibi düşünce ve söylemlerde bulunan kişilerin alt bilinçleri sürekli kilo aldıracak veya mutsuz edici iç dinamikleri harekete geçirir. Kilo alma ile alakalı hormonsal değişimleri bile bu komut ile değiştirebilir.
Sonuçta kişinin kilo verememek, iyileşememek veya mutlu olamamak ile ilgili kabullenici olumsuz söylem ve tekrar döngüleri, kişinin bilinçaltını buna uygun davranmaya zorlar. Bir noktadan sonra mutsuz olmaktan veya aşırı kilodan kurtulmak için çalışmayan karakteristik bir davranış biçimi ortaya çıkar. Bilinç-altı sorun yaşamaya şartlanır. Bu durumda kullanılan psikolojik destek dışarısındaki yöntemlerin da artık hiç faydası olamaz. Diyet yapsa da kilo vermeyi başarsa da aynen söylediği gibi yeniden daha fazlasını geri alır, iyileşse de kısa süre sonra yeniden hasta olur, mutlu bir durum içerisine girse de gayet olumsuz bir olay sonucu yeniden mutsuz olur.
Eğer kişi yaşadığı olumsuzluklar karşısında “neden” diye sormaya başlamışsa bu seferde nedenlere takılmaya başlayabilir. “Bu olayları neden sürekli ben yaşıyorum” şeklinde düşünmeye kendini olumsuz yönlü sorgulamaya başladığında artık çözümü aramayı bırakıp kendince nedenlere yoğunlaşmaya başlayabilir.
Sürekli hasta olmak, olumsuzluklar yaşamak ve fazla kilodan nasıl kurtulunur ?

Kişinin iç ve dış huzuru için bilinç ve bilinçaltı beraberliği ve dayanışması şarttır.
Bu durumların yarattığı bitmeyen döngüden kurtulabilmek için öncelikle kişinin “ben bu sorunları artık istemiyorum ve değişmek istiyorum” düşüncesine sahip olduğunda bu yönde içsel ilerleme başlar. Kişi artık durumun gerçekten doğal bir durum olmadığı konusunda kendisini ikna etmiş ve bu durumdan nasıl çıkarım frekansını yaymaya yada o frekansın içerisine girmiştir. Olumsuzluklar yaşıyor olsalar bile kişi artık kendini iyi hissettirecek yerleri seçiyor kendilerini iyi hissettirecek insanlarla olmayı seçme eğilimi göstermeye başlarlar.
( Bu arada gerçekten durumun içerisinden çıkmak isteyen insanlar genel olarak bu söylemi çok fazla dışa vurmazlar :), yani sokakta her önlerine gelene ben bu durumdan çıkmak istiyorum demezler. Bunu kendilerine söylerler. Diğer türlü herkese söylemek eyilimleri yine aynı mağdur durum beslenmesi ile aynı şeyi yapıyor oldukları anlamına gelir !)
Kişi bu durumdan kendisi çıkamayabilir ve bu konu ile ilgili desteğe ihtiyaç duyabilir. Özellikle zorlanan insanlar ancak inanıp, güvenebilecekleri kişisel gelişim danışmanlarınının ( yaşam koçu …) veya doktorların ( psikolog, psikiyatr ) telkinlerine ihtiyaç duyabilir ve kimi zaman da doktorun önereceği ilaçların yardımı ile düzelme sağlayabilir.
Öncelikle unutmayın iyileşmek istemeyene kimse yardımcı olamaz. Çevrenizde böyle insanlar olabilir veya siz bu durumun içerisindeyken kendinizi yakalayabilirsiniz.
Yapmanız gerekeni biliyorsunuz öncelikle insan beyninin ne kadar güçlü birşey olduğunu ve bedeninizin her yerine her şeyi yapabileceğini kabul edin ve durumun sizin için iyi olmadığını kabullenin. Ve bir yerden başlamaya karar verin .
KADIN SAĞLIĞI İLE İLGİLİ DİĞER YAZILARI ve HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
VEYA
SAĞLIK İLE İLGİLİ DİĞER FAYDALI YAZILAR ve HABERLERİ OKUMAK İÇİN HEMEN TIKLAYIN…
Sevgi ile kalın ve asla unutmayın; SAĞLIKLI OLMAK , ZARİF OLMAK VE MUTLU OLMAK EN İLGİ ÇEKİCİ ŞEYDİR !