Sağlıklı Saçlar İçin Ne Yapmalıyız

Saçların sağlıklı olması güzel görünmemiz açısından çok önemlidir. Saç bakımı ile ilgili bir çok şey yazılıp çizilmekte fakat saçlarınızı onarmaya ihtiyaç olmadan onlara iyi bakarak sağlıklı olması için ne yapmamız gerektiği hakkında çok fazla bilgi verilmemekte.Bugün  kadın sitesi Saç güzelliği bölümünde sizlerle ” Sağlıklı saçlar için yapılması gerekenler” yazımızı paylaşmak istiyoruz…

 

Sağlıklı Saç Bakımı Temelleri

saglikli-saclar-icin-ne-yapilmali-nasil-yasamali

ÖNCELİKLE BELİRTELİM BU YAZIMIZDA KOZMETİK ÜRÜNLER MARKALAR GÖRMEYECEKSİNİZ NİHAYETİNDE BU MARKALAR SAÇLARIMIZA BİR ŞEY  VERİRKEN İÇERDİKLERİ KİMYASALLARLA BİR ŞEYLERİ DE ALIYORLAR.

Saç bakımı için daha doğal yöntemler mi arıyorsunuz ? İşte size saçlarınızın daha sağlıklı ve bakımlı görünmesi için bazı öneriler…

 

MUHTEŞEM SAÇLAR İÇİN YAPILACAKLAR

1.) Düzenli beslenmek saç sağlığı için çok önemlidir. Sağlıklı saçlar için gerekli mineral ve vitaminleri almaya özen göstermelisiniz. Özellikle Biotin,B vitamini  , C vitamini ,E vitamini ve MSM gibi vitamin ve mineraller saç bakımında önemli rollere sahiptirler ve saçın sağlıklı uzamasına ve dolgun görünmesine yardımcı olmaktadırlar.

2.) Saçlarınıza ılık zeytinyağı ( sızma)  ile saç bakımı yapın. Ilık zeytinyağı saç teli içine nüfuz edecek, saçlarınızı daha esnek ve parlak görünümlü hale getirecektir.

3.) Sodium laurel sulfate ( SLS ) ya da sodium laureth sulfate ( SLS ) içeren şampuanlardan uzak durun. Bunun için kullandığınız şampuanın arka yüzündeki içindekiler listesine bakabilirsiniz. Bu iki kimyasal bulaşık deterjanlarında da kullanılmaktadır. Şampuanlarda kullanılmasının nedeni iyi köpürmeleridir, ancak son derece sert ve saç derinizi kurutabilecek kimyasallardır. SLS yerine içeriğinde decyl glucose ya da decyl glucoside kullanılan şampuanları tercih edin, decyl glucose ve decyl glucoside çok daha yumuşak ve saçınıza zarar vermeyen kimyasallardır…

 

4.) Aşırı kıvırcık saçlara sahipseniz saçlarınızı fırçalamayın. Saçlarınızı fırçalamak yerine geniş dişli taraklar ya da parmaklarınızı kullanın. Fırçalar aşırı kıvırcık saçları keserek saç derinizden uzaklaştıracaktır.

5.) Saç bakımı ürünleriniz arasında temel bakım yağları, şifalı bitkiler ve bitkisel yağlar bulundurun. Biberiye ve ylang-ylang yağları saçın hızlı uzamasına yardımcı olur. Lavanta ve yeşil çay doğal antiseptiklerdir ve kepeğe karşı oldukça etkilidirler. Soya yağı, Aspir ( Safran ) yağı ve mısır yağı saçı nemlendirmeye ve saçı dolgun göstermeye yardımcı saç bakım ürünleridir.

6.) Şapka, saç bandı, toka gibi saç aksesuarları ile yatmamaya dikkat edin. Bunlar saç hasarlarına neden olabilir…

 

7.) Saç derinize düzenli olarak masaj yapmaya çalışın. Saç derisine masaj yapmak saç köklerine kan akışını hızlandıracak ve saç köklerinin beslenmesini artırarak saçın sağlıklı uzamasını sağlayacaktır.

8.) Eğer saç uçlarınız zarar gördüyse, düzenli aralıklarla kırıkları almak saçın daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Bu saç bakımı önerilerine uymanız emin olun saçınızı hiçbişey yapmadığınızdaki halinden çok daha farklı gösterecek, ve kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Diğer yandan beslenme ve saç uzmanlarının dediklerine göre, eğer doğuştan hassas ve seyrek saçlara sahipseniz, belki asla saçlarımız bir halat kadar sert olmayacak, ancak içinde geliştirici birçok protein ve demir barındıran iyi dengelenmiş bir diyet, bu noktada onları potansiyellerin en üst seviyesine çıkarıp, fark yaratabilecekler.
Ayrıca saçın hızlı uzaması veya güçlenmesi amacıyla piyasaya sürülen destek diyet ürünlerine de dikkat edin. Geri tepebilir. Saçlarımız, hızlı süreçlere çok yatkın değildir. Uzmanlar ayrıca her ne kadar süpermarket raflarında güzellik ürünlerini kolayca bulabiliyor olsak ta ihtiyacımız olan maddeleri yiyeceklerden almamızı önemle belirtiyorlar…

SAÇLAR İÇİN KULLANILMASI GEREKEN DOĞAL YAĞLARI ÖĞRENMEK İÇİN HEMEN TIKLAYIP OKUYUN

 

SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN NE YEMELİ

İşte saçlarınızın sağlığı için size yiyecek öneri ve bilgileri:

  • Havuç
    Havuçlar içlerindeki A vitamini sayesinde gözlere iyi gelmelerinin yanı sıra kafa derisine de yarar sağlarlar.
    Kafa derisinin sağlıklı olması, parlak ve göz alıcı saçlar için olmazsa olmaz olduğuna göre, diyetinize atıştırmalık olarak veya salataya katarak, havuç dahil ederseniz akıllılık etmiş olursunuz.
  • Fasulye
    Barbunya ve mercimek gibi baklagillerin, sizin saç sağlığı diyetinizin önemli bir parçası olmaları gerekiyor. Bu gibi yiyecekler sadece saçın gelişmesine yardım eden bitkisel proteinler içermiyorlar, aynı zamanda geniş bir demir, çinko ve biyotin kaynağıdırlar. Biyotin eksikliği nadiren de olsa saçın kırılgan olmasına neden olabiliyor.
  • Koyu Yeşil Renkli Sebzeler
    Ispanak, tıpkı pazı ve brokoli gibi, vücudunuzun sebum üretmek için ihtiyaç duyduğu A ve C vitamini açısından zengin bir kaynaktır. Saç folikülleriniz tarafından saklanan yağlı içeriği, vücudunuzun doğal saç kremidir.
    Koyu yeşil sebzeler aynı zamanda demir ve kalsiyum da sağlarlar…

 

  • Somon Balığı
    İş güzellik sağlayan yiyeceklere geldiğinde, somon balığının tahtını sallamak güç. Omega-3 yağları asitleriyle dolu olmasının yanı sıra, bu yüksek kaliteli protein kaynağı ayrıca B-12 vitamini ve demir yönünden de son derece zengin.
    Vejetaryen misiniz?
    Bitkisel bazlı Omega-3 yağları için günlük diyetinize bir veya iki çorba kaşığı ketentohumu katın.
  • Tavuk
    Tavuk ve hindilerin tüyleri olabilir ancak yüksek kalitedeki protein içerikleri sizi arzu ettiğiniz sağlıklı saçlara kavuşturacaktır. Yetersiz ya da kalitesiz proteinle, kişi zayıf ve kırılmış saç sorunlarıyla boğuşabilir. Ayrıca genel protein eksikliği de saç renginin kaybına yol açabilir.
    Kümes hayvanları ayrıca yüksek bio-ayarlanılırlıklı demir içerir bu da vücudunuzun bu demirden hemen ve kolayca faydalanabilmesi anlamına gelir.
  • Fındık
    Brezilya fındıkları doğadaki en büyük selenyum kaynaklarından biridir. Selenyum kafa derinizin sağlığı açısından önemli bir mineraldir.
    Cevizler ise Omega-3 yağ asidi içerirler bu da saçınıza yarar sağlar. Aynı zamanda tıpkı bademler ve yer fıstıkları gibi müthiş bir çinko kaynağıdırlar. Çinko eksikliği saç dökülmesine yol açabilir. Sözün özü fıstığın saçınızın sağlığı için hazırladığınız menüde olmasına dikkat edin…

 

  • Tahıllar
    Tam tahıllı ekmek ya da tahılla güçlendirilmiş mısır gevreğine dalın. Bu gibi yiyecekler saçlar için yararlı olan demir, çinko ve B vitaminleri içerirler.
    Tam tahıllı bir atıştırma ayrıca, öğlen zamanı enerjiniz yarıya inmişken ve akşam yemeğine daha saatler varken başvurabileceğiniz bir öğündür.
  • Yumurta
    Eğer sağlıklı saç için yiyorsanız, çırpılmış, haşlanmış ya da pişmiş yumurta olması fark etmez, yumurtalar nasıl servis edilirse edilsinler en büyük protein kaynaklarından biridirler.
    Ayrıca bizi güzel gösterecek B-12 vitamini ve biyotin gibi besleyiciler de içerirler.
  • Düşük Yağlı Süt Ürünleri
    Yağı azaltılmış süt ve yoğurt gibi düşük yağlı süt ürünleri mükemmel birer kalsiyum (saç gelişimi için çok önemli olan bir mineral) depolarıdır. Ayrıca bu ürünlerin içinde bulunan su ve kazein de yine iki büyük protein kaynağıdır.
    Saçınıza iyi gelecek bir şeyler yemek istiyorsanız evden çıkmadan önce çantanıza daha sonradan atıştırmak üzere bir kap yoğurt ya da süzme peynir atın. Hatta ekstra Omega-3 yağı ve çinko için, bunlara biraz tahıl veya fındık da ekleyerek saçınıza sağlanacak yararı katlayabilirsiniz.
  • İstiridye
    İstiridyeler daha çok afrodizyak etkileri ile biliniyor olabilirler ama aynı zamanda sağlıklı bir saç için de işe yarayabilirler. Saçlara yararlarındaki anahtar ise, çok güçlü bir antioksidan olan çinko. Eğer istiridyelere, akşam yemeği tabağınızda düzenli olarak yer vermiyorsanız yine de umutsuzluğa düşmeyin. İhtiyacınız olan çinkoyu fındık ve tahıllara ek olarak, kuzu ve sığır etinden de alabilirsiniz.

SAÇLARINIZA KESİNLİKLE YAPMAMANIZ GEREKENLERİ YAZIMIZI MUTLAKA OKUYUN. TIKLA OKU. 

ve

HER YAŞTA KADINA UYGUN EN MODA SAÇ MODELLERİNİ GÖRMEK İÇİN HEMEN TIKLAYIN.

SAÇLARINIZLA GÜZEL GÜNLER DİLERİZ

 

 

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.