Pilates yapmanın kuralları

Prensiplerini bilinçli bir şekilde uygulayacağınız pilatesten göreceğiniz bir çok fayda vardır. Pilatesin asıl hedefi iskelet dengesini doğru bir şekilde kurmak, kalça ve bel rahatsızlıklarını  gidermek, kondisyonu arttırmak ve doğru bir şekilde nefes almayı öğretmektir.

Ünlü ve popüler oyuncular, şarkıcılar son derece formda vücutlarını pilates ile şekillendirdiklerini açıklıyorlar. Özellikle Madonna’nın 40’lı yaşlarının sonunda sahip olduğu fit bedeninin sırrının pilates olduğu ortaya çıkınca pilatesin popülaritesi hiç olmadığı kadar arttı.

Pilates’e başlarken eğer bel ve boyun problemleriniz varsa ilk önce doktora giderek problemin tanısını koydurmanız gerekmektedir. Doktor raporu ve eğer gerekiyorsa fizik tedavi sonrası bu konuda deneyimli sertifikalı eğitmenler tarafından yapışacak egzersizlerde kişinin bu özel durumuna göre bazı değişikler yapılarak pilates yapılabilinir.

Tedavi sonrası bilinçli uygulanan bir pilates programı ile hızlı bir güçlenme ve iyileşme süreci yaşanır.Konusunda uzman sertifikalı pilates eğitmenleri anatomi eğitimleri aldıkları için postürel analiz yapabilir ve vücudunuzun zayıf yönlerini fark ederek bunlar üzerinde geliştirici hareketler geliştireceklerdir.

Pilatesin Kuralları:

1. Konsantrasyon: Pilates yaparken hareketlere yogunlaşmak bedenin uyum içinde nasıl çalıştığına ve hangi kasları kullanıp ve hangilerinin kullanılmadığına dikkat etmek gerekmektedir.
2. Kontrol: Pilates metodunda konrol için bedenin iyi dinlenmesi ve hareketlerin gösterildiği şekilde uygulanması olası sakatlıkların önlenmesi gerekir.
3. Merkezleme: Pilates metodun’da doğru hareket göbek, bel ve kalça çevresidir. İç organları ve omurgayı yerinde tutan kas sistemlerini içerir. Merkezleme esnemeyi ve uzamayı sağlar.
4. Akıcı Hareket: Hareket acele edilmeden her noktadan tek, tek geçerek ama aynı zamanda hiç duraksamayarak yapılmalıdır.
5. Kesinlik: Hareket belirsizce değil tam yapılmalıdır. Hareketler birbiri ile koordineli olmalıdır.
6. Nefes: Nefes alıp verme panik olmadan sırtın arkasına ve altına derin nefes alıp bütün nefesi tamayıyla dışarı üflemek yoluyla olmalıdır. Böylece yapılan nefes verme hareketinde kanımızı tamamen temizlemiş oluruz.

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.