Nefes Terapisi ve doğru nefes alma teknikleri ile yaşam kalitesini yükseltmek mümkün

Hayat kaynağımız olan nefesi doğru şekilde ve yeterli miktarda almanıza yardımcı olacak bir terapi var şimdi! Kalp ve zihin bütünlüğüne ulaşmayı ve farkındalığı arttırmayı amaçlayan bu yöntem sayesinde, göbekten nasıl nefes alınacağını da öğreneceksiniz.

Bilinçli nefes almanın pek çok olumlu etkisi var. Son yapılan bir araştırmalar her gün aldığımız toksinlerin yüzde yetmişinin nefes ile atıldığını ortaya koyuyor! Derin, tam nefes aynı zamanda iç organlar ve karın kaslarına masaj yapıyor ve güçlendiriyor. Yine araştırmalar gösteriyor ki diyafram nefesini öğrenen kalp hastaları kalp sağlıklarını önemli ölçüde iyileştirebiliyorlar. Enerji kaynağımız, aldığımız nefes! Soluk almak, duyguları bastırmak ya da açığa çıkarmak için kullandığımız bir mekanizma aynı zamanda. Araştırmacılar yüksek tansiyon bulguları ve endişenin bilinçli nefes alma ile hafifletilebildiğini kanıtladılar. Etkin nefes almanın fiziksel faydalarının yanı sıra, bazı özel nefes alma teknikleri duygusal strese de yöneltilebilir. Nefes almak, refleks olarak yapılan bir metabolizma işlevidir, fakat dizginleri ele aldığımızda bilinçli bir işlev haline gelir.

Hastalıklara karşı vücudumuzun direnci de bedenimizdeki oksijen miktarıyla doğrudan ilişkili. Oksijen miktarı azaldıkça, bedenimizin toksin atma yeteneği de azalıyor.

Doğru şekilde soluk alıp veremiyorsak, bağışıklık sistemimizi zehirlemeye başlıyoruz. Oysa vücuttan toksinlerin atılması, yaşlanmayı geciktiren en önemli etken! Yüz gevşeyip gençleşiyor.

Organlarımızın fonksiyonlarını sağlıklı yerine getirebilmeleri için de yeterli oksijen almak önemli. Beynimiz yeterince oksijen alamadığında, ihtiyacı olan oksijeni diğer organlarımızdan çekiyor. Kanımızdaki normal oksijen konsantrasyonu yüzde 60-70 civarında. Bu oranı yüzde 80’in üzerine çıkarabilirsek enerji ve canlılığımız da artıyor. Beyin fonksiyonları da böylece sağlıklı olarak sürdürülebiliyor. Nefesimizi tuttuğumuzda veya yetersiz oksijen aldığımızda akciğerlerimizin de büyük kısmını kullanmamaya başlıyoruz. Oysa akciğerlerin tam anlamı ile kullanımı, vücudumuzdan büyük oranda toksin atılmasını sağlıyor. Bedenimizdeki toksinlerin yüzde 70’ini nefes verme eylemi sırasında atıyoruz.

Eğer bir kadın nefes terapisti (nefes koçu) arıyorsanız işte size web adresi :

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.