7/24 Kalıcı Makyaj Uygulamaları ;

Makyaj ritüelinin günümüzden çaldığı zamanı telafi etmenin mükemmel çözümü kalıcı makyaj yaptırmak. Özellikle kış aylarında yataktan çıkmak bile insana zor gelirken bir de makyaj için uğraşmak çoğumuzun gözünde büyür. Kalıcı makyaj yataktan kalktığınızda, banyoya girip çıktığınızda, spor yaparken kısacası günün her saati rahatlık ve özgüven sağlıyor. Uygulama esnasında doğal ve mineral renkler deri yüzeyinin hemen altına tek seferlik iğnelerle empoze ediliyor.
Uygulama öncesi renk pigmentleri kişinin saç, deri ve göz rengine uygun olacak şekilde belirleniyor. Pigmentasyon ömrü kişinin cilt yapısına, kullanılan renge ve uygulanan bölgeye göre 3 – 6 yıl arasında değişiyor.Uygulamanın sürekli canlılığını korunması için ise 2 yılda bir tek rötuş yapılması tavsiye ediliyor.
Son zamanlardaki en yaygın kalıcı makyaj işlemlerinin kaş kaldırtma, kirpik çizgileri, dudak çizgileri, göğüs simülasyonu ve yara kamuflajı işlemleri olduğunu belirten Bocan, uygulamanın 18 yaşın üstündeki herkese yapılabileceğini de söylüyor. Aynı zamanda uygulama öncesinde uygun renklerle yapılan alerji testi de geçici alerjik reaksiyonları dahi ortadan kaldırıyor.

Bir kalıcı makyaj uygulamasının kalıcılık süreci tamamen kişinin cilt yapısına, cilt dokusuna bağlıdır. Cildi normal yapıda ya da hafif kuruya dönük olan kişiler kalıcı makyaj için en uygun ciltlerdir. Bu ciltler, yağlı ciltlere oranla boyayı daha iyi saklar, daha iyi tolere ederler. Yağlı ciltler kalıcı makyajı daha çabuk ciltten atıp, daha kısa süreler kullanırken, normal ciltler daha uzun yıllar kullanabilirler.

Kalıcı makyajı normal bir cilt 2-3 yıl kullanabilir. Örneğin bir kalıcı kaş çalışması bu süre sonlarında tekrar bir yenileme, tazeleme isteyecektir ancak yine de tamamen bütün izleri bu kadar sürede yok olmaz. Azala azala çıkmaya devam eder. Eğer tazeleme yapılmazsa da çıkması 5 yıldan fazla bile sürebilir. Ancak cilt yağlı bir ciltse yine bu farklılık ortaya çıkar ve daha çabuk tazeleme işlemi gerekebilir. Bu süre bazen 1 yıl civarlarına iner.

Benzer yazılar

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.