Adet dönemi şişkinlik nedenleri ve çözüm önerileri

Adet döneminde kadınlar neden şişer?

Kadınların adet dönemi öncesi en çok karşılaştıkları şikayetlerden biri olan şiş, kanama ile sona erse de keyifsiz bir durumdur. Sıvı tutulmasına bağlı olarak gelişen karın şişliğinin yanı sıra bu dönemde halsizlik, göğüslerde hassasiyet, vücutta ve yüzde sivilcelenme, baş ağrısı, bazı gıdalara karşı iştah artışı, duygusal hassasiyet ve ağlama nöbetleri şikayetler arasındadır. Kadın sitesi Kadın sağlığı bölümünde sizinle “muayyen günlerde yaşadığımız sıkıntıların nedenleri” yazımızı paylaşmak istiyoruz…

 

Adet Dönemi sıkıntılar ve  nedenleri

adet-doneminde-karinda-sisme
adet-doneminde-karinda-sisme

Kadınlarda hormonal nedenlerle oluşan şişmenin nedeni nedir?

Tıp otoriteleri adet kanaması öncesindeki yakınmalara sebep olan faktörün, aylık Hormonal değişiklikler nedeniyle beyinde meydana gelen kimyasal değişikliklerden kaynaklandığını ve buna Serotonin hormonu tarafından yol açtığı görüşündedirler. Bununla birlikte stres ve duygusal problemi daha da artırdığı bilinen bir gerçekliktir…

 

Adet Öncesi Sendromu (PMS) Döneminde Kilo Almanın tüm nedenleri

Vücutta Su Tutulumu ve Şişkinlik: adet (regl dönemi ) döneminde genel olarak kilo artışı su tutulması (=sıvı retansiyonu) kaynaklı olup, yukarıda belirtildiği hormon değişikliklerinden kaynaklanmaktadır. Diğer taraftan , bağırsak hareketleri ile ilgili problemler de su tutulumuna sebep olur. PMS döneminde Menstrual şişkinlik çoğunlukla hareketsilik nedeniyle bağırsaklarda gaz birikmesi ile de oluşur.

Aşırı İştah : Kadınlar regl dönemlerinde metabolizma düzeylerindeki artış sebebiyle normalden çok yemeğe düşkündürler. Çünkü bu dönemlerinde gerçek ihtiyaçlarından yaklaşık 100-200 kalori fazlasını tüketirler. Bundandır ki tahmini kilo artışı 0,5-2 kilo arasındadır. Bu normaldir ve regli döneminden sonra ortadan kaybolur…

Bu durum genellikle bir hastalık değil doğal bir sürecin etkileridir…

 

Adet Dönemi şişmeyi önlemek için tavsiyeler 

Regl kanaması öncesinde sıvı tutulmasına engel olmaya çalışmak en önemli harekettir. Bunun yanısıra;

  • Düzenli egzersiz yapan kadınlarda daha az şişkinlik şikayeti oluşur.
  • Regli döneminden birkaç gün öncesinden itibaren tuz tüketiminin kesilmesi şişlik, ödem, memelerde büyüme ve hassasiyet gibi yakınmalarda azalma olacaktır. (Soya sosu, hazır gıdalar, işlenmiş etler ve hazır etler de tuz içerir.)
  • Öğünlerde daha az miktarda ama daha sık yemek yenmeli. Tam tahıllı ürünler ve meyve sebze ağırlıklı yiyecekler şişmeye neden olmaz.

Daha fazla bilgi almak için ADET ŞİŞKİNLİĞİ NASIL ÖNLENİR YAZIMIZI BURAYI ZİYARET EDEREK OKUYABİLİRSİNİZ

TIBBİ TEDAVİ SEÇENEKLERİ :
Hayat tarzı değişiklikleri sıvı tutulmasını engelleyemiyorsa doktora danışarak bazı idrar söktürücü ilaçlar da vücuttaki fazla sıvıyı atmaya yararlı olabileceği gibi Nonsteroid ağrı kesici ilaçlar ağrıyı ve ödemi azaltmaya iyi gelir.
Aynı şekilde doktor teşhisine göre; Düşük dozajlı doğum kontrol hapları da sıvı tutulmasına ve karın kramplarına iyi gelirler.
Magnezyum ve kalsiyum takviyesi de sıvı tutulumu ve kramplarına iyi gelen tedavi yöntemleridir.

ADET DÖNEMİ SIKINTILARINDAN NASIL KURTULACAĞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN HEMEN BURAYI TIKLAYIN ve OKUYUN

Sancısız günler diliyoruz

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.