Hastalık Nedir ?

Hastalık Örgün bir organizma olan canlıları bedenlerinde içsel ve dışsal etkenlerden dolayı veya genetik yapılarından dolayı meydana gelen fiziksel ve zihinsel anlamda bozukluklara verilen genel addır.

Sağlıklı olma halinin tam tersini ifade eden durumdur.

Hastalık Neden olur ?

hastalik-2

Hastalıklar birçok farklı nedenden dolayı meydana gelebilir. Bunların başlıcaları.

Genetik nedenler ile hastalık

Anne baba veya daha büyük akrabalar olan anneanne gibi aile büyüklerinin genetik aktarımı ile meydana gelen fizyolojik ve ruhsal bozukluklar genetik hastalıkları ifade eder.

Çevresel nedenler ile hastalık

Herhangi bir genetik aktarım taşımadan hava su gıdalar gibi yollarla veya bir kişiden diğer kişiye aktarım yoluyla bulaşıcı şekilde geçen mikrobik durumları çevresel nedenler ile hastalık adı verilir.

Kötü alışkanlıklar veya davranış bozuklukları veya davranış bozuklukları nedeni nedeni ile hastalık

Beslenme hataları düzensiz uyku sigara alkol kullanımı gibi nedenlerle organların işleyiş veya yapılarında bozukluk meydana gelmesi durumu genel adı ile Davranış bozukluğu nedeni ile hastalıkları ifade eder.

Hastalık türleri nelerdir?

Hastalık türleri 2 ana kategoride toplanır.

Bulaşıcı hastalıklar: bir kişiden diğer kişiye veya dışsal etkenlerden kişiye veya dışsal etkenlerden kişiye hava su kan temas gibi yöntemlerle yöntemlerle bulaşan hastalıklara yöntemlerle bulaşan hastalıklara verilen yöntemlerle bulaşan hastalıklara verilen addır. Bilinen en yaygın ve en Bulaşıcı hastalık grip tir.

Bulaşıcı olmayan hastalıklar: organların dışsal veya içsel nedenlerden dolayı işlev bozukluğu işlev bozukluğu işlev bozukluğu ya ya da kaybına uğraması sonucu meydana gelen bozuklukları bulaşıcı olmayan hastalıklar bozuklukları bulaşıcı olmayan hastalıklar adı verilir. Örnek olarak kanser ölümcül birçok farklı organda meydana gelebilir fakat bulaşıcı değildir.

Ruhsal hastalıklar
Ruhsal hastalıklar davranış bozuklukları ile anlaşılan nedeni tam olarak tespit edilemezse bile herhangi bir organda etkisi görülmeyen hastalık türleri ne verilen genel addır.

Hastalıklar nasıl tedavi olur
hastalik-3

Binlerce yıldır hastalıkları tedavi edebilmek için İnsanoğlu çaba sarf etmektedir.

Bu konu ile ilgili gerek görüntülenme gerek Medikal alanda çalışmalar yapılmaktadır. Gelişen teknolojiler aracılığı ile elle muayene yerini görüntüleme cihazlarına bırakırken bitkiler ile yapılan karışımlar yerini dahili yani içilerek harici yani sürülerek kullanılan karışımlardan oluşan ilaçlara bırakmıştır.

Hastalık Tedavi süreçleri nelerdir?

Hastalık 3.ana tedavi süreci ile tedavi edilmeye çalışılır.

  1. Teşhis: hasta beyanı, elle muayene, görüntüleme, tahlil gibi Hastalığın ne olduğunu anlamak için yapılan süreçlerin genelin ifade eder
  2. Tanı : teşhis sonrası elde edilen görüntü sonuçları verilerini toplayarak Hastalığın ne olduğunu anlama sürecine verilen isimdir.
  3. Tedavi : teşhis ardından tanı koyulur ve bundan sonra ilaç operasyon veya yaşam şekli düzenlemeleri gibi ilerlenen sürece tedavi süreci denir.

Tedavi çeşitleri nelerdir ?

Tedavi çeşitleri günümüzde hastalıkların türüne ve şiddetine göre değişmektedir.

Yaşam şekli değişiklikleri hastalıklara göre dinlenme beslenme alışkanlığı değişiklikleri gibi herhangi bir tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyulmayan herhangi bir tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyulmayan tedavi şeklidir. Örnek olarak Grip olan bir kişiye bol bol su tüketmesi ve istirahat etmesi önerilir.

Ilaçla tedavi Medikal anlamda yapılan ilaçlar ile hastalığa neden olan organın onarılmasını ya da hastalığın semptomlarının en aza indirilerek hastanın iyileşme konforlu hale getirmeye yarayan tedavi yöntemlerinden biridir.

Tıbbi operasyonlar Diğer adıyla ameliyat kişinin kişinin bedenine İçeriğe kesilerek, aletler aracılığı ile kesilmeden vücudun içine girilerek veya lazer gibi dışarıdan içeriye herhangi bir kesi olmadan müdahale edilme durumlarının tümünü ifade eden tedavi yöntemlerinden biridir.

Tüm hastalıklarda erken tanı çok önemlidir

Büyük veya küçük Bütün hastalıklar da erken tanı çok önemlidir.

En basit rahatsızlıkta bile yapılacak olan hatalı bir şey çok ciddi sonuçlara yol açabilir.

En ciddi hastalıklarda ile erken tanı Hayat kurtarabilir.

Hadtalık nerede kim tarafından tedavi edilir

Eski zamanlarda hastalıkları tedavi etmek için herhangi bir belirgin yer yoktu ve bitkiler birleştirilerek şifacı adı verilen Bu işle ilgilenen kişiler tarafından tedavi olunmaya çalışılırdı.

Günümüzde ise irili ufaklı Hastane Sağlık ocağı Aile Sağlığı Merkezi gibi özel ve devlet kurumu olan birçok farklı yerde tanı teşhis ve tanı teşhis ve tedavi işleri yapılabilmektedir .

Günümüzde farklı konularda uzmanlaşmış hastalıkları tedavi etmek konusunda hizmet veren kişilere genel adı ile Doktor adı verilir.

SAĞLIK İLE İLGİLİ SİZİN İÇİN HAZIRLADIĞIMIZ DİĞER FAYDALI YAZILARI OKUMAK İÇİN HEMEN TIKLAYIN…

Sağlıklı günler dileriz

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.