Hamilelikte Hangi Epilasyon Yöntemi Daha Uygun?

Pek çok hamile kadın gebelik hormonlarının da etkisi ile artan tüylenmeden rahatsızlık duyar ve hamilelik sürecinde hem tüylenme hem de bu tüylenme durumundan rahatsız olmak gayet normaldir.

Bugün sizlerle “Gebelik döneminde en uygun epilasyon yöntemleri” konusunu paylaşmak istiyoruz…

Hamilelikte İstenmeyen Tüyler hangi yöntemle alınmalı

Hamilelikteki bu hormon değişimleri karın ve meme başı etrafında tüylenmeye ve diğer istenmeyen tüylerde artışa neden olabilir. Hamilelik nedeniyle karın ya da meme başında oluşan tüyleri cımbız ya da jilet ile almazsanız, bunlar genellikle doğum sonrasında kendiliğinden dökülür.

Bu nedenle epilasyon yöntemlerinin doğum sonrasına ertelenmesi aslında daha uygun bir yaklaşımdır. Buna karşın lazer ve elektroliz gibi modern epilasyon yöntemlerinin de bebeğe herhangi bir zararı yoktur. Diğer tüyler için uygulanan yöntemlerin ise çeşitli sakıncaları olabilmekte ya da bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir…

  • Ağda

Hamilelik sırasında istenmeyen tüylerden kurtulmak için ağda veya sir ağda kullanımında bir sakınca yoktur. Ancak hamilelik sırasında cildiniz ağdaya eskisinden daha farklı reaksiyon gösterebilir. Hamilelikte cilt çok daha hassas olabileceği için ağda öncesi ve sonrasında rahatlatıcı bir antiseptik solüsyon kullanılması yanma veya batma hissini azaltabilir. Ayrıca enfeksiyon oluşmasının önlenmesine, tahriş ve kızarıklığın azaltılmasına da yardımcı olabilir.

  • Tüy Dökücü Kremler

Gebelikte tüy dökücü kremlerin, losyonların veya bu gibi kimyasalların kullanılması önerilmez. Bu maddelerin zararlı olduğuna dair bulgular mevcut olmamakla birlikte, zararlı olmadığı da bilimsel çalışmalarla gösterilmemiştir. Her halukarda içeriklerindeki kimyasal maddelerin kana karışıp, oradan da plasentaya ve bebeğe ulaşması riski mevcuttur.

Doktorunuza danışarak tüy dökücü krem kullanmaya karar vermeniz durumunda, her tür kozmetik üründe olduğu gibi, tüy dökücü kremlerde de cildinizin nasıl bir reaksiyon vereceğini görmek için önce cildinizin küçük bir bölümünde deneme yapmalısınız…

 

  • Jilet

Hamilelik sırasında uygulaması en kadın rahat yöntem olmasa da, jilet her zaman en ucuz, en kolay seçenektir. Jilet kullanmaya karar verdiyseniz, eşinizin yardımını almanız gerekli olabilir. Cildinizin yumuşak ve esnek olması için her gün E vitamini içeren iyi bir nemlendirici bir kadın krem kullanmalısınız. Ancak bazı kadınlar jiletin tüyleri kalınlaştırdığını düşündükleri için bu yöntemden kaçınıyorlar. Oysa bu düşünce uzmanlar tarafından uzun zaman önce çürütülmüş durumda.

  • İğneli epilasyon: ( Elektroliz )

Bu yöntemde cilt içine yerleştirilen küçük ve ince bir iğne yardımı ile elektrik akımı verilerek kıl kökü tahrip edilir. Hamilelik sırasında elektroliz yönteminin güvenilirliğini ortaya koyan araştırmalar mevcut değildir. Fetus üzerindeki etkileri konusunda yeterince bilgi olmayışı nedeniyle uzmanlar hamilelik döneminde elektroliz yönteminden uzak durulmasını tavsiye ediyorlar…

 

İğneli epilasyonda termoliz ve galvanik olmak üzere kadın iki tür akım kullanılır. Termoliz diaterm, radyo dalgası, kısa dalga veya yüksek frekans olarak da adlandırılabilir. Galvanik kadın elektroliz yönteminde kişi ile cihaz arasında bir elektrik akımı dolaştırılır. Amniyotik sıvı iletken vazifesi diyet görebilme riski mevcuttur.  Buna rağmen elektroliz yöntemini uygulamaya kararlıysanız, son üç ayda meme etrafına ve karın bölgesine epilasyon yaptırmaktan kaçınmalısınız. Bunun nedeni bebeğin zarar göreme riskinden ziyade, bu dönemde cilt özellikle karın cildi oldukça hassas olmaktadadır. Ayrıca son dönemlerde karın üzerinde yapılan işlem bebeğin fazla hareket etmesine neden olabilir. Karın çevresi son dönemde daha ağrılı olabileceğinden anne adayına rahatsızlık verebileceği gibi, meme başı çevresinde ciltte gelişebilecek hassasiyetler sonrasında emzirme güçlüğü yaratabilir.

  • Lazer epilasyon

Lazer epilasyonda kadın tüydeki koyu renk pigmentler hedeflenir ve kıl folikülüne termal ve/veya mekanik hasar verilir. Lazer(Laser) ışık enerjisi kullanan bir tekniktir. Ortaya çıkan elektromanyetik ışıma röntgende kullanılan X-ışınlarından farklıdır ve doku içinde ilerleme özelliği yoktur. Işın sadece işlemin yapıldığı alana örneğin sadece yüze etki eder ve etki alanı sadece birkaç milimetre ile sınırlıdır. Bu nedenle anne karnı içindeki bebeğe ulaşması ya da zarar verebilmesi mümkün değildir. Yine de hamilelik sırasında lazer epilasyonun güvenliğini değerlendiren yeterli bilimsel çalışma mevcut değildir.

Diğer Anne , Bebek ve Çocuk Gelişimi ile ilgili yazılarımızı okumak için hemen ZİYARET EDİN

Mutlu günler dilerim

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.