Anne adayları Yaz ayları ne yapmalı…

Bebek bekleyen anneler özellikle yaz aylarında çok dikkatli olmalı. Özellikle hamilelik döneminde hormonsal dengesi bozulan kadınlar yaz aylarında çok daha dikkatli olmalı… Bugün sihirli kadın anne bebek bölümünde “anne adaylarında yaz aylarında yapmaları ve yapmamaları gerekenleri” yazımızı paylaşıyoruz…

 

Hamileler yaz aylarında dikkatli olmalı

hamileler-yaz-aylari-ne-yapmali-dikkat-edilmesi-gerekenler

Özellikle yaz aylarında yüksek sıcaklarla beraber zaten hormonsal dengeleri şaşırmış olan anne adayları çok daha fazla zorlanır.

Gebelik Zor bir dönem olmakla birlikte bu keyifli bekleyişi özellikle yaz sıcakları ile mücadele eden anneler için daha kolay bir hale getirebilmek için birkaç önerimiz var…

 

Yaz aylarında hamilelerin yapması gerekenler

hamileler-yaz-aylari-ne-yapmali-firsati-degerlendirin
  •  Su tüketiminiz hayati önem taşıyor.

Normal zamanlarda ortalama Vücut ağırlığına sahip olan bir kadının günde en az 2 litre su tüketmesi gerekmektedir.

Hamilelikte bu su tüketimi ihtiyacı daha da artmaktadır. Bir anne adayının yaklaşık olarak 2,5 ile 3 litre arasında Su tüketmesi gerekmektedir. Yaz aylarında sıcak havaların etkisi ile su kaybı çok daha fazla olmaktadır Dolayısıyla anne adayları ortalama 10 12 bardak Yani yaklaşık olarak üç buçuk litre su tüketmesi çok önemlidir.

 

  • Öğününüzü arttırın.

Mevsim yiyecekleri ile beslenmek Her anne adayının doğal doğum süreçlerini rahat biçimde geçirebilmesi için çok önemlidir. Oyuna dediğine arttırarak her öğün başına daha az yiyecek tüketmek hamile kadınlar için çok daha faydalıdır ve yaz döneminde şişkinlik ve ağırlık sorunu yaşamadan çok dağıtır rahat geçirmeleri için en önemli tavsiyelerden biridir. Normalde üç öğün olan beslenme periyoduna 3 tane Ara öğün ekleyerek ve bu ara öğünlerde meyve gibi hafif yiyecekler eklemek hamilelik döneminde yaz aylarında daha kolay geçirmenize yardımcı olur…

 

  • D vitaminininden faydalanın.

Hamilelik döneminde tansiyon vajinal enfeksiyonlar ve Gebelik şekeri çok yaygın biçimde gözlemlenmektedir.

Bunun en önemli nedenlerinden biri D vitamini eksikliğidir. D vitamini gıda takviyeleri ve gıdalardan alınabilmektedir fakat D vitamininin en önemli kaynağı güneştir çok uzun olmamakla birlikte sık periyotlarla Güneş ışınlarından faydalanmanız D vitamini eksikliğini tamamlamanız için çok önemlidir. Her gün birkaç saat gerekli önlemleri alarak Güneş altına çıkın ve D vitamini alım…

 

  • Yüksek Efor sarf edilmesine neden olan sporlardan uzak durun.

Hamilelikte ağır beden aktiviteleri yapmak veyahut çok Efor isteyen spor aktivitelerinde bulunmak düşük riskini oldukça arttırmaktadır. Bu sebepten dolayı çok fazla güç ve kasılma gerektiren spor etkinliklerinden uzak durmanız öneriyoruz.

  • Sık sık yüzün

Yüzme hamileler için en değerli spordur yüzme aktivitelerinde yaparak hem formunuzu hem de Hamilelik sırasında kendiniz ve karnımızdaki bebeğin sağlığını korumuş olursunuz…

 

  • Hamilelik süresince tatil seyahatlerinde dikkat edin.

Hamilelik döneminde seyahat etmekte herhangi bir sakınca yoktur.

Tokat Seyahat ederken bazı önemli konulara dikkat etmeniz gerekmektedir. Öncelikle hamileliğinizin kaçıncı ayında olduğumuz ve ne şekilde seyahat ettiğiniz çok önemlidir bu konuda mutlaka doktorunuza başvurun.

Hamilelik süresince çok uzun süre hareketsiz kalma nedeniyle kanda pıhtılaşma olur ve bu kan dolaşımı sisteminde dengesizliklere yol açabilir.

Eğer araba ile uzun bir seyahat Yapmamız gerekiyorsa bir buçuk iki saatte bir mola verin ve yaklaşık 20 dakika yürüyüş yapın. Bu dolaşım sistemimizin normale dönmesi için çok önemlidir.

Eğer uçak seyahatleri yapıyorsanız çok uzun seyahatlerde uçakta arada bir ayağa kalkarak yukarı doğru esneme hareketi yapın yine dolaşım sistemimizin normale dönmesi için faydalı olacaktır.

Eğer çok uzun süre yolculuk yapacaksanız Yolculuk esnasında varis çorabı giyebilirsiniz. Varis çorabı Kandaki pıhtılaşmayı ve daha doğru kan akışını sağlamak için faydalıdır…

 

  • Şeker ve meyve tüketimine dikkat.

Hamileliğin her döneminde olduğu gibi yaz aylarında da işlenmiş şeker fruktoz ve sakkaroz gibi yapay tatlandırma içeren gıdalardan uzak durmanız gerekmektedir. Yazmaya bile dinden tüketerek ihtiyacınız olan şekeri rahatlıkla elde edebilirsiniz.

Fakat Yaz meyveleri de belli saatlerden sonra tüketilmesi ve belli miktarı üzerinde tüketilmesi bile fruktoza dönüşen şeker haline gelir. Dolayısıyla öğleden sonra saat 3 4 e kadar Bağkur miktarlarda Yaz meyveleri tüketmenizi ilerleyen saatlerde yememenizi öneririz…

 

  • Yürümeyi unutmayın.

Eğer doktorunuzun size yasakladığı bir engeliniz yoksa hamilelik sürecinin her döneminde olduğu gibi yaz aylarında da Günde en az yarım saat bile 1 saat arası spor temposunda değil yavaş yürümeye derdi Duru hem kan bakın cenaze olması gereken şekilde size yardımcı olacak hem de sindirime yardımcı olarak şişkinlik ve gaz problemlerinin önüne geçecektir.

  • Gün içerisinde mutlaka 1-2 saat şekerleme yapın.

Gün içerisinde 1-2 saat uyumanız hem sizin hem de bebeğiniz için çok önemlidir. Eğer öğlen saatlerinde hava çok sıcak ve yapacak bir şey bulamıyorsanız mutlaka biraz uyuyun. Tabi yemekten en az 1 buçuk 2 saat sonra. Hemen yemekten sonra yatmanız sizi rahatsız edecektir.

Güzel bir hamilelik geçirmeniz ve sağlıklı mutlu biçimde bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle.

DİĞER ANNE BEBEK YAZILARIMIZ İÇİN HEMEN TIKLAYIN

ve

GÜNLÜK BURÇ YORUMUNUZ OKUMAYI SAKIN UNUTMAYIN. OKUMAK İÇİN HEMEN BURAYI TIKLAYIN

Güzel günler dilerim.

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.