Çocukları Ders Çalışmaya İkna Etme Yöntemleri

Doğumuyla birlikte dünyamızı değiştiren ve ayaklanmaya başladığı konuşmaya başladığı ilk andan itibaren hayatımıza renk katan çocuklarımız bir süre sonra okul çağına gelmeleri ile birlikte Yavaş yavaş oyundan eğitime yönelmekteler. Özellikle bu dönem biz Ebeveynler için çocuklarımız için gelecek kaygılarını oluşturduğumuz ve onları yönlendirmeye gayret ettiğimiz bir dönem olarak hayatımızda aklımızı meşgul eden önemli bir dönem olarak karşımıza çıkmakta. Bugün sihirli kadın sitesi olarak Çocuklarımıza eğitimlerinde nasıl yardımcı olacağımızı onları çalışmaya nasıl ikna etmemiz gerektiğini ele alacağız…

 

Çocuklar neden ders çalışmak istemez

cocuklar-calismaya-nasil-ikna-edilir-2

Çocuklar genellikle okula ilk başladıklarında ders çalışmak istemeyebilir.

Bunun en önde gelen nedenlerinden biri çocukların doğal olarak oyun oynama istekleridir. Kimi zaman da çok idealist olan eğitmenlerin ve biz ailelerin çocukların hala küçük olduklarını unutarak onlardan sanki akademik kariyerinin sonundaki bir üniversite öğrencisi gibi sorumluluk bekliyor ve bu şekilde davranıyor olmanızdır.

Unutulmaması gereken ilk şey onların halen çocuk oldukları ve oyuna da en az ders çalışmak kadar ihtiyaçları olduğunu bilmektir…

 

Çocukların ders çalışması için yapılması gerekenler

cocuklar-calismaya-nasil-ikna-edilir-3
  • Öncelikle çocuğunuzun ders çalışabilmesi için onu ders çalışmanın da eğlenceli bir şey olduğu konusunda ikna etmeyi başarmaktır. Bunun en kolay yöntemi onu bir masa başında oturdum önüne defter kitap ve kalem koyarak “çalış” demek değil, öğrendiği konuların aslında ne kadar eğlenceli konular olduğu doğrultusunda ikna etmektir.
  • Eğer okul çağında olan bir Çocuğunuz varsa öğretmeninin eğitim hayatı konusunda çok önemli olduğunu unutmayın Eğitmen ile mutlaka iletişime geçerek onun öğretmenlik yeteneklerinin yanı sıra eğitmenlik yetenekli çocuklarda merak uyandırma özelliklerini ve farklı bakış açısına sahip olup olmadığını mutlaka gözlemleyin.
  • Eğer çocuğunuzun öğretmeni beyanı öğretmenleri bu şekilde değilse bile sizin çocuğunuza destek olmanız mümkündür. Öğrendiği bilgileri eğlenceli bir dille evde örnekle bilmeniz bunu bir oyun haline getirebilir Melis özellikle ilköğretim çağındaki çocuklar üzerinde çok etkilidir.
  • Çocuğunuza zamanı yaşına uygun ve doğru bir dille mutlaka anlatın. Nihayetinde Biz yetişkinler bile aslında bir sene içerisinde yapacağımız bir haftalık ya da 10 günlük tatiller ve hafta sonu yapacağımız bir ya da iki günlük tatilleri hedefleyerek Yaşamımızın sonuna kadar haftanın 5 ya da 6 günü ve yılın geri kalan yaklaşık 260 günü çalışıyoruz. Çocuğunuzun zamanı kendi diliyle anlaması ve zamanı doğru kullanma ihtiyacının geçireceği eğlenceli zamanlara daha fazla vakit ayırabilme senin gerekliliği olduğu konusunda onu ikna etmeniz yeterli olacaktır…

 

  • Çocuğunuza öğrenmesi gerekenlerden fazlasını ders çalıştırarak vermeyin. Çocuğunuzun henüz küçük olduğunu ve Bilgi Dünyası ile merakını birleştirerek yeni şeyler öğrendiğini unutmayın ona okulda öğretilenlerin fazlasını önceden vermeye çalışmanız hem çabuk sıkılmasına hem de derslerden soğumasına neden olabilir. Bunun yerine etüt kavramına bağlı kalın ona öğrendikleri şeylerin farklı yönlerini Neden öyle olduklarını araştırmacı bir yapı ve yaşlarına uygun bir dille anlatmaya gayret edin. Bunu yaparken öğreten kişi değil paylaşan kişi olma hedefini bebimseyin.
  • Çocuğunuzu asla ödevini yaptığı için ödüllendirme in ve ödül vaat etmeyin. Çocuğunuzun Ödül ve ceza mantığı ile büyümesi konusunda herhangi bir telkinde bulunuyoruz. Nihayetinde normal hayatta da yapılan her doğru şey farklı şekillerde bir ödül ve yapılan her yanlış şey aynı şekilde farklı şekillerde ceza içermektedir. Fakat çocuğunuzun çalışması Onun için 1 gereklilik olup bu gerekliliğin onun hayatında bazı artı noktalar açıyor olması zaten bir ödüldür ona ekstra ödüller vaat etmeniz veya vermeniz onu ödül hedefli olarak güdüler ve ileride ödülle ulaşamayacağı hiçbir şeyi yapmama refleksini geliştirir. unutmayın vaat ettiğiniz ödülleri gerçekleştirmeye bilirsiniz veya ileriki zamanlarda sizin gibi ödül vaat edenler çocuğunuzun etrafında olmayabilir.
  • Çocuğunuzun karakterine güvendiğinizi ona gösterin ve sorumluluğu ona verin. Çocuğunuzun eksik kaldığı konularda bilgiyi nasıl alması gerektiği konusunda onu yönlendirmeniz in ardından mutlaka sorumluluğun kendisinde olduğunu ona gösterin ve hissettirin. Mesela eve döndüğünde konu tekrarları yapması gerektiği konusunda onu neden yapması gerektiğini anlatmanız ın ardından kontrol etmeyin. Kontrolü öğretmen ile birlikte gerçekleştirin ve öğretmenin çocuğunuzun kendisinden yerine getirmediği sorumlulukları istemesini talep edin.
  • Çocuklar genellikle verimli çalışma kurallarını bilmezler ve çabucak ellerindeki işi bitirecek oyuna kavuşmayı isterler. Onları sürekli uzun saatler aralıksız olarak çalışmak konusunda değil ara vermeleri başka bir deyişle teneffüs yapmaları konusunda uyarın. Bu hem dikkatine 15 20 dakikadan fazla toplayamayan bizler için hem de çocuklarımız için verimliliğin olmazsa olmaz kuralıdır. Onları en fazla 25 dakikada bir 5-10 dakika da vermeleri konusunda ikna edin. Tabii zaman ile ilgili telkinleri verebilmeniz için çocuğunuza saat kavramını doğru biçimde anlatmanız ve kendisine bir saat almanız gerekir…

 

  • Çocuğunuzun kendi hedeflerini belirlemesi konusunda yardımcı olun. Çocuklarınızın istekleri ve Arzuları gelecek yaşamları için çok değerli ve önemlidir. Onların şu anda hayal olarak düşündükleri şeyleri yerine getirmeleri için sizin tutumunuz çok önemlidir. Çocuğunuz çok Hayalperest bir düşünceye sahip olsa bile unutmayın kurduğu hayallerin yetişkin olduğunda gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda hiçbir fikrimiz yok. Çocuğunuz uzayda yaşayan ilk insan olmak istiyor olabilir bu şu anda sizin ön göremediğiniz bir durum olsa bile bundan 10-15 yıl sonra gerçekleşecek ve bunu Çocuğunuz yapacak ya da bu konudaki ilk adımları atan kişi sizin çocuğunuz ve bugünkü hayalleri olabilir.
  • Çocuğunuzla illa bir ödül vermek istiyorsanız, onun hayallerini nasıl gerçekleştirebileceği konusunda birlikte araştırmalar yapmanız ve onunla birlikte hayaller kurma oyunları oynamanız onun halihazırda gerekli olan çalışması konusunda onu teşvik edecektir.
  • Çocuklarımıza asla başka çocuklarla kıyaslamayın ve başka çocukları ve örnek göstermeyin. Bu durum Aslında içinde bir de hayatan Her çocuğun hedefini şaşırmasın a Ümitsizliğe mutsuzluk ve başarısızlık duygusuna kapılmasına neden olacaktır. Onun içinde bulunan henüz ne sizin ne de kendisinin farkında olmadığı de Haye birlikte bulabilmenin Yollarını arayın. Kim bilir belki Çocuğunuz O çok çalışan zamanında Ev ödevini yapan diğer arkadaşının asla ulaşamayacağı ve hatta aklına bile gelmeyen bir yere ondan çok daha kısa sürede ve çok daha az emek sarf ederek ulaşacak…

 

Öncelikle bir şeyi asla unutmayın çocuklarınız aklı küçük varlıklar değildir Aksine sizlerden çok daha geniş bir akıl kapasitesine sahip sadece öğrenme aşamasında olan mucizevi varlıklardır. Ayrıca onların halen çocuk olduğunu sizin de halen o yaştaki çocuklara bir defa sahip olacak Ebeveynler olduğunuzu unutmayın.

Birlikte kaliteli zaman geçirmeyi planlayın ve bunu yapın…

Çocuklarla ilgili diğer yazılarımızı okumak için HEMEN TIKLAYIN

Mutlu günler dileriz

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.