En Doğru Bebek Odası Düzeni

Hepimiz yeni doğan yada doğacak bebeğimiz için en güvenli ve en konforlu düzeni sağlamak isteriz. Bunun için geleneksel bazı yöntemler geçerliliğini korurken bazı yeni değişiklikler de hem bizim hayatımızı kolaylaştırır hem de bebeğin rahat etmesini sağlayarak zorlu geçen bebek bakımı süreci olan ilk bir kaç yıl yaşanacak olumsuz durumları en aza indirir.

Sihirli kadın sitesi olarak bugün sizinle bebek odası nasıl düzenlenmeli Yazımızı paylaşarak bebeğinizle en sağlıklı en az yorucu bebek odası düzenleme konusunda önemli bilgileri paylaşmak istiyoruz.

Bebek odası Nasıl Düzenlenir

bebek-odasi-duzenleme-tuyolari-2

Bebek odasının en doğru Yeri Neresidir ?

Evin neresinde , hangi odanın bebeğiniz için en uygun oda olduğuna karar vermeniz çk önemlidir Bebek odasının olması gereken en uygun yer  evin içerisinde bebeğin gürültüden rahatsız olmayacağı kadar uzak, sesini duyup hareketlerinde haberdar olabileceğiniz en kolay kontrol edilebilir mesafede olan odadır.

Ebeveynler bebek odası için Kuzey cephesine bakan odaları tercih etmemelidir. Bebeğin bulunduğu odanın kuzey cephesine bakması doğru değildir.  Bunun nedeni soğuk hava şartlarından korunmak  ve güneşten faydalanmaktır. Mümkünse odanın doğu yönüne bakan bir yerde olması en sağlıklı olanıdır . Bu sadece bebekler için değil büyükler için de geçerlidir.mümkünse herkesin  Yatak odalarının doğuya bakması en sağlıklı olandır

Güneş ışınları sabah rahat ve huzurlu uyanmamızı sağlar hem de günün ilk ışıklarının faydalanmak konusunda çok değerlidir. . Batıya bakan odalar özellikle yaz geceleri çok sıcak olur ve bu bebeğin konforlu ve rahat uyumasına engel olur . Bebek odasının rahat aydınlık ve kolay havalandırılabilir olması çok önemlidir.

Bebek odasının nemi ve ısısı nasıl olmalı ? 

bebeğin odasının sıcaklığına çok  dikkat etmek gerekir. Bebek hem çok sıcak bir yerde olmamalı hem de soğuktan büyüklere oranla daha çok etkilendiği için, nem oranına da dikkat etmek gerekir

Bu sebepten odanın ne çok sıcak nede soğuk olmaması gerekir. Uzmanların belirttiği en uygun bebek odası sıcaklığı  20 – 22 santigrat derecededir . Yeni doğan bebeklerin solunum yolları çok hassastır , bu nedenle odayı ısıtan radyatör veya ısıtıcıların üzerine ıslak havlu veya radyatör için üretilen su kaplarından veya basit bir su kabı koyarak odanın nemi düzenlenmelidir .

Bebek odası aydınlatması  nasıl olmalı ?

Bebeğinizin odasının ışık kaynaklarının, mümkün ise ayarlı olması gerekir. Gece için de az ışık veren ve emniyetli bir yerde duran gece lambaları tercih edilmeli. Bebek odasında en güvenli ışıklandırma tavandan yani bebeğinizin ulaşamayacağı yerden yapılabilir.

Bebek odası mobilyası seçimi nasıl olmalı ?

bebek-odasi-duzenleme-tuyolari-3

Bebeklerimiz bizler için en kıymetli varlıklardır. Yaşanabilecek olası olumsuzluklar sonucunda üzülmemek  için tedbiri önceden almamız çok önemlidir. Bu nedenle bebek odası içerisindeki eşyalar büyük önem taşır.

Bebek odası için seçilen mobilyaların sadece şekline , dış görüntüsüne kısaca odaya göre ve  güzelliğine göre değil, üretildiği malzemeye  kalitesine, yapıldığı maddeye dayanıklılığına eğer varsa  çekmecelerinin altlarına kadar dikkatli biçimde  incelenmelidir.

Bebek odasında bulunan gardırop , dolap , şifoniyer ve bunun gibi bütün  mobilyalar bebeğinizin  tırmanıp veya üzerine asıldığında deviremeyeceği şekilde mümkünse duvara monte edilmelidir. Yatağın çevreleyen kenarlarında bulunan korkulukları bebeğin yataktan düşmeyeceği veya atlayamayacağı kadar yükseklikte olmalıdır. Eğer mümkünse halınız kalın bir yapıya  sahip olmalıdır veya minderler ile bebek yatağının çevresini sarabilirsiniz.  Bu bebeğinizin yatağından düşmesi gibi durumlarda zarar görme durumunu en aza indirecektir.

Yerlerde basamak veya sehpa gibi eşyalar varsa bunları bebek yatağından uzak ve bebeğin herhangi biçimde üzerine düşerek kendisini yaralayamayacağı şekil ve yerlerde barındırmalısınız.

Ayrıca bebeği kesinlikle avize gibi aydınlatıcıların altına yerleştirmemenizi , eğer beşik duvara yakınsa duvarda asılı cisimler olmamasına gayret etmenizi önemle tavsiye ediyoruz. Bebek odasının kapısı kilitli veya pencereleri açılamayan bir odada olmaması çok önemlidir.

Yaz günleri için yatak üzerine cibinnik tercih edebilirsiniz bu hem kimyasal maddeler içeren böcek ve sinek kovucular kullanmanmamanıza yardım eder hem de bebek için huzurlu bir ortam oluşturur.

Bebek Odası Rengi Nasıl Olmalıdır ? 

Bebek odası rengi bebeğin ruh hali açısından önemlidir. Ne çok açık ne de çok koyu renkler tercih edin. Yumuşak Pastel renkler hem bebeğinize hemde size huzur verir. MOR, SİYAH VE KIRMIZI RENKLERİNDEN UZAK DURUN !

Bebek Odası Perdesi Nasıl olmalı ? 

Bebek odası güneş alan bir yerde olmalı fakat dilediğiniz zaman ışığı Kesebileceğiniz güneş geçirmez perdelerden (black-out ) taktırmanız bebeğin tam karanlıkta uyuyabilmesi için çok önemlidir.Bu İnsanlarda olduğu gibi bebekler içinde sağlıklı bir gece uykusu sağlarken aynı zamanda gündüz uykularının da daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Bebek odası Kullanım Kolaylığı 

Bebek odası eşyalarını Kolay Kullanıma Göre ayarlayın.

Bebeğinizin ihtiyaçlarını gidermek için odadan odaya veya odanın bir yerinden diğerine koşturmanız hem onun ihtiyacını karşılamanızı geciktirerek onu huzursuz eder hem de size gereksiz bir yorgunluk yaratır.

Bebeğiniz kadar sizin de hem beden hem de ruh sağlığınız çok önemlidir. Bu sebepten estetikten çok Fonksiyonel şekilde odayı düzenlemeye özen gösterin .

Diğer Anne , Bebek ve Çocuk Gelişimi ile ilgili yazılarımızı okumak için hemen ZİYARET EDİN

Bebeğinizle Mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim .

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.