Kantaron Yağı Nedir ?

Sarı Kantaron yağı ana vatanı Yeni Zelanda olan Hypericum Androsemaum adlı arsız yani hızla hem toprak altında kökleri hem de toprak üstünde yayılan sarı göz alıcı çiçekleri ve kırmızı meyveleri olan senenin son aylarında çiçeklenen “Sarı Kantaron otu” yada “Sarı Kantaron Çalısı “adı verilen  bir bitkiden elde edilen yağdır. Bir çok bitkinin şifalı yapısı ile bin yıllardır insanlar tarafından kullanıldığı bilinmekte ve bugün ilaç sektöründe de bu bitkilerin faydalı içeriklerinden yararlanıldığı bilinmektedir. Sarı Kantarondan edilen yağ ise günümüze 1900 lü yıllarda keşfedilen ve tanımlanan çok yeni bir şifalı doğal şifacıdır. Ilıman iklime ve yarı tropikal yapıya sahip topraklarda yetişmekte ve günümüzde bir çok farklı bölgede doğal veya yetiştiriciler tarafından kontrollü biçimde yetiştirilmektedir…

 

Sarı Kantaron Bitkisi Yağının Faydaları Nelerdir ?

sari-kantaron-yagi-nedir-ve-faydalari-nelerdir-2

Sarı Kantaron yağı dünyada farklı ülkelerde farklı ilaçların üretimi için farklı bileşenler ile kullanılmaktadır. Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanlarında henüz Sarı Kantaron yağının sağlık açısından faydalı veya zarlı olduğuna dair herhangi bir bilgi yayınlanmamış olmasına rağmen bir çok farklı konuda yararlı olduğu iddiaları farklı hastalık  tedavilerinde destek ve güzellik konusunda  kullananlar tarafından dünya çapında hızla yayılmaktadır…

 

Kantaron Yağının Faydaları

sari-kantaron-yagi-nedir-ve-faydalari-nelerdir-3

Sürülerek ( Harici ) 

  • İçeriğinde antiseptik özelliği bulunan kimyasal bileşenler barındırdığı için yaralar üzerinde etki sağlamaktadır. Mikroplardan arınmak için etkili bir bitkisel yağdır.
  • Hücre onarımı ve hücre yenilenmesi konusunda oldukça etkili bir şifalı bitkidir . Bu sebeple Kantaron yağı deride meydana gelen  açık yara akne ,sivilce yaraları ve kesiklerin  iyileşme sürecini hızlandırır. Özellikle Ozonla güçlendirilmiş olan ozonlu kantaron yağı bu konuda tarafımızdan denenmiş ve gerçekten etkili olduğu tarafımızdan görülmüştür. üzerinde oldukça etkili bir bitkisel yağdır.
  • Yanık tedavisinde kullanmak için uygun bir bitkisel yağdır. Yanık olan bölgede enfeksiyon gelişme riskini azaltır ve iyileşme sürecini kısaltır.
  • Ezilme, burkulma ya da çarpma sonucu oluşan morluklara karşı iyi gelir. Zedelenen yere masaj yapılarak sürüldüğünde ağrı ve acı hissini hafifletir.
  • Hemoroit nedeniyle oluşan memelerin üzerinde sürüldüğünde kısa sürede rahatlama sağlar.
  • Hücre yenilenmesini sağladığı için sürülerek pürüzsüz bir deri yapısına sahip olmak için kullanılabilir.
  • Kantaron Yağı , deri , cilt lekelerinin onarılmasına iyi gelir. Güneş yanığına karşı etkili bir yağdır  Güneş yanığının oluştuğu alana  sürüldüğünde acıyı hafifletir .
  • Romatizma ağrılarına  Masaj şeklinde kullanıldığında  iyi gelir.
  • Adale ağrıları olan bölgeye masaj yapılarak kullanılırsa ağrılara karşı iyi gelir.
  • Sürülen Bölgede kan dolaşımını düzenleme özelliğe sahiptir. Özellikle ayakları ısıtma etkisi vardır. .Kış Aylarında  ayaklara kantaron yağı sürülürse ayakların ısınmasını sağlar…

 

Dahili ( İçilerek ) Kullanımda Olumlu etkileri

  • Kantaron Yağının , Kan dolaşımını düzenleyici etkisi vardır. Bu sebepten Tansiyon gibi rahatsızlıklarda destek olarak kullanılabilir.
  • Damarlarda büzüşme etkisi yaratır. Bu sebepten yara ya da kesik nedeniyle oluşan kanamanın azalmasını ve ağrı kesme özelliğine sahiptir .
  • Dahili kullanıldığında kan şekerini düzenleme etkisi vardır.
  • Bağırsakların daha aktif çalışmasını sağlar .Kabızlığa (Peklk ) sorununa iyi gelir. Bu özellliği ayrıca hemoroit ve çatlakalrın oluşmasına karşı önemlidir.
  • Damar büzücü etkisi sayesinde varis tedavisi için kullanılabilir. Varis için dahili kullanılması gerekir.
  • Midede fıtık veya farklı yaralar anlamına gelen mide ülserine iyi gelir.
  • Zihinsel sorunlar olan yüksek stres , depresyon,, kaygı bozukluğu  gibi ruhsal problemlere karşı iyi geldiği düşünülmektedir .
  • Sarı Kantaron Yağının Kanser hastalığını önleme veya tedavi etme konusunda bir çok faydası olduğu söylenmektedir. Fakat bu konu ile ilgili kesin bir bilgi yoktur. Hücre yenileme ve dengeleme üzerindeki etkileri göz önünde bulundurulduğunda faydası olabileceği düşünülmektedir.

 

Bebek ve Çocuklarda Kantaron Yağı Kullanımı Nasıl olur ? 

Bebeklerde Kantaron yağının dahili olarak kullanılması önerilmemektedir. Harici olarak aşağıdaki gibi kullanılabilir.

  • Bebeklerin karın ağrılarını geçirmek için masaj şeklinde  sürülerek  kullanılabilir.
  • Bebeklerde oluşan pişiklere karşı kullanılabilir.

 

Sarı Kantaron Yağının Saç Problemleri üzerinde Etkisi

Kantaron yağının saçlar oldukça faydalı bir ürün olduğu düşünülmektedir .

Saç sağlıı açısından saç derisinin sağlığının en önemli şey olduğu bilinmektedir. Bu sebepten dolayı Saç dipleri ve saç derisinde meydana gelen problemlere bağlı olan saç dökülmesine karşı iyi gelir.

Saç derisi kuruması nedeniyle meydana gelen kepeklenme, seç derisinde oluşan egzama ve dış etkenlerden dolayı saçlarda oluşan kuruma zayıflama kırılma gibi sorunlara karşı kantaron yağı kullanılarak saçlar onarılabilmektedir .

Saç bakımı için direkt olarak kullanılabileceği gibi zeytinyağlı kantaron yağı kürü şeklinde de hazırlanarak saç sağlığı için kullanılabilir.

Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır ?

Kantaron Yağının Günümüzde bilinen bir ilaç bileşeni henüz bulunmamaktadır. Fakat aktar adı verdiğimiz bitkisel doğal ürünler satan bir çok firma tarafından farklı yerlerde bulunabilmektedir. Doğru yetiştirme ve yağın doğru damıtılması sonucu elde edilen bu yağları tercih etmek çok önemlidir.

Kantaron yağı dahili ve harici biçimde farklı şekillerde kullanılabilmektedir.

Dahili yani içilmesinin farklı faydaları olduğu söylene de Günde 1 tatlı kaşığından fazla kullanılmaması gerektiği söylenmektedir.

Harici kullanımlarda ise Ozon ile güçlendirilmiş ozonlu kantaron yağları gibi zeytinyağlı kantaron yağı gibi bir çok ürün Tarım Bakanlığı onaylı olarak sunulmakta ve herhangi bir kullanım sınırı mevcut değildir.

GÜZELLİK İLE İLGİLİ DİĞER YAZILAR İÇİN HEMEN ZİYARET EDİN

ve

GÜNLÜK BURÇ YORUMUNUZU OKUMAYI SAKIN UNUTMAYIN HEMEN TIKLAYIN 

Sağlıklı günler dileriz

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.