1 Aralık Dünya HIV günü nedir?

Dünya Sağlık örgütleri tarafından yapılan araştırmaların ardından bu dışlanma durumu ile birlikte bu bulaşıcı hastalığın gizlenmesinin AIDS hastası olmaktan daha tehlikeli olduğunu ortaya koymuş ve bu konu ile ilgili özel bir gün olan 1 Aralık Dünya AIDS farkındalık günü olarak her yılın 1 Aralık tarihinde konu ile ilgili duyarlılığı insanlara uyandırmaya çalışan bir gün haline gelmiştir…

 

Aids Nedir, Nasıl Bulaşır

1-aralik-dunya-aids-gunu-nedir-duyarli-olun

Aids Bağışıklık sistemini çökerterek ölüme sabep olan çok ciddi bir bulaşıcı hastalıktır. HIV enfeksiyonu ( Aids ) 1980’li yıllardan itibaren tüm insanlığın korkulu rüyası haline gelmiştir.

Çoğunlukla virüslü kişinin diğer kişi ile kan yolu ile aktarılan AIDS virüsünün en yaygın şekilde bulaşma şekli ise cinsel ilişki.

Bugün sizlerle ölümle sonuçlanan AIDS hastalığına adanmış olan 1 Aralık Dünya AIDS günü hakkında bilgi vermek istiyoruz.

 

AIDS nasıl bulaşıyor ?

HIV virüsü yaygın bir bilinçle cinsel ilişki yoluyla bulaşmakta. Büyük bir oranda cinsel ilişki yoluyla bulaşan bu virüsün Sadece bu şekilde bulaşmadığını bilmek gerekiyor.

 

AIDS BAŞKA NE ŞEKİLDE BULAŞIR.

1-aralik-dunya-aids-gunu-nedir-baskalarinin-kisisel-esyalarini-kullanmayin-baskasinin-kullanmasina-izin-vermeyin

AIDS aynı zamanda virüs Taşıyan kişinin kullandığı özel eşyalarından açık bir yaraya kendisinin bir şekilde kanının bulaşmasından Veya Face’de bir kişinin kullandığı enjektörün sağlıklı bir kişi içinde kullanılması yoluyla da geçebilmekte.

sıradan bir insan da Aids olabilir !

Kişisel bakım ürünlerine dikkat !

Diş fırçası rimel ruj gibi özel eşyaların kullanımında çok dikkatli olunması gerekmektedir çünkü kişinin bu özel bakım ürünü veya eşyaları kullandığı yerde oluşabilecek bir kanama Bu bakım ürününün üzerine geçmekte ve sağlıklı kişi bu eşyayı kullandığı takdirde kendisini Dede açık bir yara veyahutta enfekte olmuş bir bölge varsa sağlıklı insanı da bir AIDS hastası yapma potansiyeline sahip.

 

AIDS hastalığı öldürür mü?

Evet AIDS çok kısa sürede bağışıklık sistemini çökerten ek organlardan biri veyahut da bir kaçanın hızlı bir biçimde enfekte olmasına ve işlevini yerine getirmemesi nisağlayarak insanları öldürür.

Fakat her AIDS hastası hemen ölecek anlamına gelmez Çünkü gitsin farklı etkileri olan çeşitleri mevcuttur

AIDS virüsü kaç çeşittir ?

AIDS hastalısı kişiler temel olarak iki gruba ayrılmaktadır;

  1. Pasif Aids hastası (Hıv virüsü taşıyıcısı) bu AIDS hastaları bir şekilde AIDS virüsünü vücutlarını almışlardır ve AIDS virüsü taşıyıcısı olarak adlandırılırlar. Virüs genelde aktif olarak bu kişileri Öldürmez fakat temas ettikleri veya cinsel ilişkiye girdikleri kişiye AIDS virüsünü bulaştırırlar. Belli bir süre sonra virüs aktif hale gelip bu kişiyi de öldürmeye başlayabilir
  2. Aktif AIDS hastası. Bu kişi diğer pasif AIDS hastası veyahut normal bir HIV ebfeksiyonu hastasından bir şekilde virüsü alır ve bu virüs hemen aktif olarak kişinin bağışıklık sistemini çökerterek öldürmeye başlar.

AIDS hakkında en tehlikeli durum hastalığın gizlenmesi.

HIV virüsü taşıyıcılarının durumdan utanma ları ve saklamaları Bu hastalık hakkında dünyada söz konusu olan en tehlikeli durum Bunun sebebi ise toplum tarafından dışlanıyor olmalarıdır…

 

AIDS hastaları dışlanıyor !

Halbuki yukarıda belirttiğimiz gibi AIDS virüsü birçok kişisel eşyanın ortak kullanımı gibi durumlarda da bir kişiden diğer bir kişiye geçebilmektedir. Kısaca hastalık herhangi bir farklı cinsel tercihi olan,çok eşli veya Madde bağımlısı kullanıcısının özellikle seçmemektedir.

Sadece bu kişilerin içerisindeki bulundukları Durumun bu hastalığın onlara geçiyor olma ihtimalini artırıyor olması her AIDS hastasının toplum tarafından aykırı görünen bu seçimi yapan insanlar olması gerekliliğini getirmemektedir.

Ve bu sebepten dolayı kişiler kendilerini saklamak veya hayatlarını tehtid eden bu hastalığı istemeden de olsa diğer kişilere geçirme ihtimalini artırmaktadır.

 

Cinsel yolla AIDS ten nasıl korunuruz ?

1-aralik-dunya-aids-gunu-nedir-duyarli-olun-cinsel-yolla-bulasmasini-sadece-prezervatif-onler

AIDS in cinsel yolla bulaşma ihtimalini ortadan kaldırabilmek için var olan tek yöntem Kondom (prezervatif) kullanmaktır. Cinsel anlamda İhsan korunmanın başka bir yöntemi yoktur.

Kısaca hamile kalma ihtimalini ortadan kaldırmak için günümüzde üretilen ertesi gün hapları gibi veya doğum kontrol hapları gibi Herhangi bir Medikal korunma yöntemi yoktur.

Iyisin sadece cinsel ilişki yolu ile bulaştığı kanaatini kesinlikle bir kenara koymanız diş fırçası tarak rimel fırçası külot atlet gibi daha önce başkaları tarafından kullanılmış olma ihtimali olan hiçbir şeyi kesinlikle kullanmamanız gerekmektedir.

unutulmaması gereken en önemli noktalardan biri kişinin henüz HIV VİRÜSÜ ( AİDS HASTASI ) TAŞIYICISI OLDUĞUNU BİLMİYOR OLMASI İHTİMALİDİR.

 

Sağlıklı günler dileriz.

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.