Ütü neden arıza yapar

Bir şekilde evdeki beyaz eşyalarım arıza yapması günümüzde üreticilerin sarfiyat malzemelerinden gelir elde etmeleri veya ürünün yenisini satmak için belirledikleri cihaz ömrünün sona ermesi nedeniyle gerçekleşmektedir…

 

Evde en sık arıza yapan ürünlerden biri çok fazla gözümüze batmasa da Farkına varmadan sürekli olarak ciddi maliyetler Ödediğimiz ütü lerdir Peki ütüler neden arıza yapar ve arıza yapmamaları için ne yapmamız gerekiyor.

Ütü arızasını önlemek için yapılması gerekenler

Ütü neden arızalanıyor
Ütü neden arızalanıyor

Öncelikle sizlere belirtmek istediğimiz en önemli konu sütünüz aynen diğer beyaz eşyalarınız gibi Eninde sonunda arıza lanacak fakat En azından Garanti sürelerini Birkaç yıl geçirene kadar kullanabilmeniz için ve Üçünüzü garanti süresi kapsamında arızalandı takdirde ücretsiz olarak tamir ettirebilmek için yapmanız gereken bazı şeyler konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Aksi takdirde sizlere belirteceğiniz uygulamaları yapmamanız durumunda üçünüz Siz herhangi bir hatalı kullanım uygulamanıza rağmen garanti dahilinde arızalanırsa bile kullanıcı hatası statüsüne girerek Size en az yeni bir ütü kadar masraf çıkartacak Ve sonunda sizlere ya yeni bir ütü aldıracak ya da ciddi maliyetlerle tamir ettirecekler…

 

Unutmayın ütü birey kullanımına çok bağlı bir üründür ve Ortalama olarak 100 lira ile 2000 lira arasında değişiklik göstermektedir Dolayısıyla 10 yılda bir değişen buzdolabınızda doğru kullanım kuralların uygulamasına hız çok daha pahalıya gelebilmektedir.

Ütüyü doğru kullanmak için yapılması gerekenler

  1. Kesinlikle Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kullanma kılavuzunu okuduğunuzda ütüyü aslında ne kadar yanlış kullandığınızı fark edeceksiniz. Ayrıca her farklı marka ve model bütünün kullanım şekillerinin farklı olduğunu ve bunun özellikle yapıldığını sakın unutmayın. Ilk paragrafı hatırlayın hiçbir üretici size sattığı ütüyü 40 yıl boyunca kullanıp kendisine bir daha uğramam anızı istemiyor.
  2. Ütünün su haznesinde maksimum yazan yerden daha fazla su koymayın. Ütü içerisinde buhar üreten kanalı su fazla konulması nedeniyle ulaştığında su akıtma sorunu yaratıyor ve çok kısa zamanda ütü borularında ve dış alanında kireçlenme sorununa yol açarak sizin servise mecbur kılıyor.
  3. Hiçbir ütünün içerisinde su bırakmayın ütü yapılmadan önce suyu koyun işiniz bittikten sonra ütünün biraz soğumasını bekleyin ve suyu boşaltın. Hortumların ve ütü altında su ve buhar püskürten deliklerinin tıkanmasını önlemiş olacaksınız.
  4. Bütün ısınırken ve ütü sırasında aralarda ütüyü mutlaka dik pozisyonda tutun yatay pozisyonda tutmanız dedikleri sürekli olarak buhar ve su akışını tetikleyecek bu hem rezistansın hem de kanalların tıkanmasına ve arızalara neden oluyor.
  5. Ütü rezistansı yani ısı ayarı yaptığımız ayar düğmesini kapalı pozisyondayken götünüzü prize takın ve işiniz bittikten sonra rezistansı kapatıp öyle fişten çekin bütünün en yaygın arıza yapan ve en pahalı parçalarından biri ısı ayarı yapan rezistans bölgesi Özellikle bu sorunu ile ilgili servise başvurduğunuzda kullanım hatası olduğunu belirtiyor ve neredeyse ütü kadar masraf çıkartarak sizi yeni bir ülke almaya teşvik ediyor…

Evdeki bütün beyaz eşyalarınızı bir şekilde arızalı olacağını unutmayın ve işinizi gören özelliklerde olan en optimal Yani en fiyat kalite dengesi olan ürünleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz Böylece büyük maliyetlerle karşı karşıya kalarak kısa zamanda sıkıntı yaşama ihtimaliniz in önüne geçmiş olacaksınız.

Sevgi ile kalın

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.