ŞİKAYETİN ZARARI, ŞÜKÜR YARARI

Şikayet mi?  Şükür mü?

Her gün istisnasız olarak birçok  olumlu olumsuz yada hayatın içerisinden rutin olaylarla karşılaşıyoruz. Beynimiz bu yaşanan hayatın normal akışı olan olaylarla ilgili karar vererek farklı duygular üretiyor. Üretilen her duygu o günkü ruh halimizi belirliyor. Bugün kadın sitesi Tavsiyeler ve kişisel gelişim bölümümüzde Şikayet yerine şükür yazımıza yer veriyoruz…

 

Neden Şikayet değil, Şükür ?

ŞİKAYET ETME , ŞÜKÜR ET
sikayet-mi-sukur-mu-2-sikayet-de-sukur-de-sizin

Şikayet etmek , içinde bulunduğumuz durumdan bitmeyen  bir yakınma halinde olmak, diğer kişileri suçlamak , başka bir deyişle suçlu aramak, hepimizin içinde var olan
ve en kolay olan seçenek. Bu yüzdendir ki hepimizde dertleşme, bir içini dökme isteği var. Sohbetlerimizin büyük çoğunluğu serzenişle geçerken , elimizde var olanların değerini ve onlara Şükretmeyi hep unutuyoruz..

 

Acaba  bizler gerçekten hep şikayet etmeyi istiyor muyuz ?

Başka yollar bilmediğimiz için mi çoğalıyor hayatımızda bizi rahatsız eden konular ?

Kabul etmemiz gereken bir gerçek var her farklı kişinin düşünsel yapısı ve yaşama bakışı farklıdır. Doğal olarak  her durumun, her olayın veya her kişinin bizi aynı şekilde tatmin etmesi mümkün değil. Ama olaylar karşısında “Şükür” adı verilen o mutlu edici alanda kalmak bizim için çok değerli ve mutlu edici bir seçenek.

Gelin Bunu basit bir yaşam içi hikaye ile örnekleyelim ;

 

Sürekli şikayet edince aslında ne oluyor ?

sikayet-mi-sukur-mu-kum-saati

Bir kafe yada restorantdasınız ve menü geç geldiği için çok sinirlendiniz , söylenmeye başladınız, üstüne sipariş ettiğiniz kahve yada çay her neyse o da geç geldi !

Size bu hizmeti sunan garsonun bu olayı unutması beş dakika iken
Ruhsal durumumuzun düzelmesi , sinirli ruh halinizin geçmesi  birkaç saat, hatta belki  yarım gün  alabiliyor.
Böyle bir durumu yaşadığınız zaman, gerçek anlamda kimin hayatından anlar gerçek anlamda çalınmış gibi görünüyor sizce?
Geç gelen kahveye sinirleniyorsanız, öfke sebebiniz ya ayılamamanız ve bu konuda gecikme dolayısı ile ayık olma haline çabucak kavuşmak ya da gideceğiniz bir yer var ve oraya gidebilmeniz ve rahat rahat kahve içebilmeniz için zaman git gide daralmakta öyle değil mi ?
Ama geç gelen kahveye sinirlendiğiniz süre eğer saatlere ve hatta günün ikiye bölünme anlamına gelen yarısına sirayet ediyorsa, gerçek anlamda zamanınız ne zaman ve kimin tarafından çalınmış oluyor ?…

BU ZAMANI SİZE MENÜYÜ YA DA KAHVEYİ GEÇ GETİREN GARSON DEĞİL, ÖFKE ALANINDA KALMAYI SEÇEN; “SİZ SİNİZ

Oysa ki “Şükür“de kalıp , kendinize o kahve molasını yaratabildiğiniz için ,
O hizmeti satın alacak maddi gücünüz olduğu için , en önemlisi onu gönül rahatlığı ile içebilecek sağlığa sahip olduğunuz için teşekkür edebilirsiniz ve inanın bana bu yüzünüzde  ve ruhunuzda kocaman bir gülümseme yaratır.
Lütfen yaşadığınız her anınızı sizi tatmin etmese bile şükre çevirmeye çalışın. Elinizdekilerin çok geç olmadan farkına varın ve her sabah  teşekkür etmek için kendinize beş dakika ayırın.
Her uyanabildiğiniz gün sizin için Yen’i yollar , Yeni umutlar , yeni seçenekler var demek. Bugün için , şimdi şu an için minnettar olun.
Sevgiyle kalın…
Zep

Benzer yazılar

Bir yorum var: “Şikayet mi? Şükür mü?

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.