Beynimize zarar veren yaşam şekli

Beyine Zarar Veren Alışkanlıklar 

Özellikle ülkemizde bütün vücut elemanları birer organ olarak görülürken beynimiz yeterli değeri görmez. Bunun en büyük örneği herhangi bir organımız rahatsızlandığında doktora gideriz ama ciddi bir depresyon yaşasak da genellikle doktora gitmekten imtina ederiz. Hal bu ki beynimiz vücudun tüm organlarının işleyişinde önemli koordinasyon etkisi olan çok değerli bir organdır. Kadın sitesi sağlık bölümünde bugün beyne zarar veren alışkanlıklar “yazımızı paylaşıyoruz…

 

Beyin sağlığını korumalıyız

Beyni hasta eden alışkanlıklar
beynimize-zarar-veren-aliskanliklar-neler-2

Bir çok organımızı korumaya tedavi etmeye çalışırken beynimizi genellikle unuturuz. Fakat beyin sağlık konusunda en değerli organlarımızdan biridir.

Günlük yaşantımızda önemini anlamadığımız alışkanlık hale getirdiğimiz bazı alışkanlıklarımız farkında olmasak da beynimize ciddi ölçüde zararlar veriyor.

Bu alışkanlıkların bazıları doğrudan beyin hücrelerini öldürüyor, beyin gelişimini durduruyor, bazıları da  beyne giden oksijeni azaltıyor…

 

Beyni öldüren alışkanlıklar

Öncelikle bazılarımız sabahları kalktığımızda kahvaltı yapmadan sigaraya başvururuz ki buda hem ciğerlere hem de beyine fazlasıyla zarar vermektedir.  Gerçi sigara her şartta beynin en büyük düşmanıdır ve kesinlikle kullanılmamalıdır . Günlük yaptığımız bir çok aktiviteler ve yapmadığımız önemsiz saydığımız bir maddeler beyine oldukça zarar vermektedir.

1. Kahvaltı yapmamak: Kahvaltı yapmadan güne başlayan kişiler, düşük bir kan şekeri seviyesine sahip olur. Bu durum beyin için yetersiz besin tedarik edilmesine ve sonunda beyin dejenerasyonuna yol açar.).

2. Aşırı ısınma: Beyin arterlerinin sertleşmesine neden olarak, zihin gücünün azalmasına yol açar.

3. Sigara içmek: Çoklu beyin büzülmesine neden olur ve Alzheimer hastalığına yol açabilir.

4. Yüksek şeker tüketimi: Çok fazla şeker proteinlerin ve besinlerin emilmesini durdurur ve dengesiz beslenmeye neden olur ve beynin gelişmesine engel olabilir.

5. Hava kirliliği: Beyin vücudumuzda en çok oksijen tüketen organdır. Kirli havanın teneffüs edilmesi, beyne giden oksijeni azaltır ve beynin veriminde düşüş yaratır.

6. Uyku yetersizliği: Uyku beynimizin dinlenmesini sağlar. Uykudan uzun vadeli yoksunluk beyin hücrelerinin ölmesini hızlandırır.

7. Uyurken kafayı örtmek: Kafayı örterek uyumak, karbondioksit yoğunlaşmasını arttırır ve beyne hasar veren etkilere yol açabilir.

8. Hastalık sırasında beyni çalıştırmak: Hasta olduğumuz günlerde çok çalışmak veya bir şeylere kafa yormak beyin etkenliğinin azalmasına ve beyne hasar oluşmasına neden olur. Hasta olduğumuz zamanlar bol bol vücudumuzu ve beynimizi dinlendirmemiz gerekiyor.

9. Uyarıcı düşüncelerde eksiklik: Düşünmek beyin jimnastiği için en iyi yoldur, beyni uyaran düşüncelerin eksikliği beyin daralmasına yol açabilir. Çapraz bulmaca ve Sudoku iyi egzersiz sağlar.

10. Az konuşmak: Zihinsel sohbetler beynin etkinliğini geliştirir.

Sağlık ile ilgili diğer yazılarımızı okumak için HEMEN TIKLAYIN

Sağlıklı ve mutlu günler dileriz

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.