Her derde deva kurkumin !

Yüzlerce yılı aşkın süredir kullanılan sahip olduğu şifası son yıllarda Tıp tarafından onaylanan ve kullanımı konusunda ilaç sektörüne hammadde sağlayan zerdeçal içerdiği kurkumin (curcumin) maddesi ile bu şifayı verebiliyor. Kurkumin kanser gibi hastalıklar ile mücadelenin yanı sıra hastalık doğmadan koruma etkisine sahip.

Zerdeçal bizi hastalıklardan koruyor!

1000 Derde Deva, Kurkumin !
1000 Derde Deva, Kurkumin !

sağlık sorunları ile mücadele tıp bili minin doğmasından öncesine dayanmaktadır. İlaç biliminin doğuşu olarak bilinen kocakarı karışımları veya doğa ile Özdeş yaşayan insanların güdüleri ile buldukları yemek tatlandırıcıları aslında insanın hayvani güdülerini ile aklının birleşmesinin mucizevi yanlarını gösteriyor.

Yüzlerce yıldır özellikle Asya topraklarında yetişmekte olan ve farklı amaçlarla yiyecek veya içeceklere katılarak ya da tek başına tüketilen zerdeçal içerdiği kurkumin maddesi ve Bu maddenin çok yüksek oranda c ve E vitaminleri içermesi ile insanlara sunduğu şifa günümüzde daha iyi anlaşılıyor.

Diğer bir adıyla Hint safranı olarak bilinen görüntüsü itibariyle biraz safrana biraz da köleyi ye benzeyen zerdeçal Medikal özellikle olan baharatlar arasında önde gelenler arasında…

 

ZERDEÇAL HALK ARASINDA ÇAY VEYA YEMEKLERDE KULLANILIYOR

Bir süre öncesine kadar soğuk algınlığı bazı mikrobik rahatsızlıklara iyi geldiği düşünülen bu bu şekilde uygulanan zerdeçal hakkında binlerce araştırma yapıldı ve bu araştırmaları üzerine yine binlerce makale yayınlandı.

Son zamanlarda ise zerdeçalın anda oksidan etkisi ve antienflamatuar özellikle olduğu yani iltihap giderici olduğu konusunda çalışmalar yapıldı Bu doğrultuda kurkumin maddesini içeren ve Yüzyıllardır ilkel tedavi yöntemi olarak kullanılan ve görülen zerdeçalın çok önemli tedavi edici özelliği olmakla birlikte aynı zamanda yüksek oranda koruma özelliği olduğu belirtildi…

 

Belirli miktarlarda zerdeçal tüketmenin hiçbir zararı olmadığını bildiğimiz gibi ödem söktürücü iltihap giderici özellikleri de en önemli özellikleri arasında aynı zamanda içerdiği e ve c vitaminleri Dolayısıyla korunmayı arttırmakta.

Haftada en az 1 gün Zerdeçalı mutlaka yaptığınız çay içerisinde veya yemeklerinizde baharat niteliğinde kullanmanızı öneriyoruz.

DİĞER FAYDALI BESİNLER VE EN YENİ NEFİS YEMEK TARİFLERİ İÇİN HEMEN BURAYI TIKLAYIN

ve

GÜNLÜK BURÇ YORUMUNUZ OKUMAYI DA SAKIN UNUTMAYIN 😉 .HEMEN BURAYI TIKLAYIN

Mutlu ve sağlıklı günler

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.